Nem hirdetett ítéletet a Szegedi Törvényszék a röszkei határállomás elleni támadással kapcsolatos büntető ügyek egyik perében mert új ügyvédje van a vádlott, Ahmed H. nevű szír férfinak. Az Új ügyvéd, a Soros-hálózat migráns támogató szervezeteihez tartozó emberek tanúkénti meghallgatását kezdeményezte. Az új ügyvéd érvelése arra nem ad magyarázatot, hogy miért akart erőszakkal átkelni a magyar határon a szír férfi amikor érvényes vízum volt a zsebében. Plusz néhány útlevél.
A Soros-hálózat térben és időben egyaránt maximálisan elkötelezett az illegális migráció mindenre kiterjedő támogatásában. Jól mutatja ezt annak az Ahmed H. nevű szír férfinak az esete is aki 2015-ben azzal vált az egész világon ismertté, hogy a röszkei magyar határállomásra erőszakkal rátámadó migránsokat egy hangosbeszélővel ő vezette.

Ahmed H. a megafont, amivel a bevándorlókat támadásra hergelte, azt egészen véletlenül a Soros által pénzelt illegális migránsokat támogató osztrák és német szervezetek aktivistáitól kapta.

De most az ellene folyó büntetőügyben is részesül a Soros által fenntartott hálózat támogatásában. Ennek megfelelően az október 28-ai tárgyalásán ott voltak a Migszol, az Amnesty International, az amerikai nagykövetség és a Reuters hírügynökség képviselői is Szegeden.

A vád szerint a 40 éves Ahmed H. terrorcselekménye abban állt, hogy erőszakkal próbált meg egy állami szervet rávenni arra, hogy azt tegye, amit ő akar, azaz erőszakkal akarta elérni, hogy a rendőrök engedjék be Magyarországra a lezárt határ szerb oldalán összegyűlt migráns tömeget. Ahmed H. azonban ártatlannak érzi magát, szerinte nem követett el semmiféle terrorcselekményt, hiszen ő úgymond csak a szüleit szerette volna biztonságban tudni, amikor a háború elől menekülniük kellett és ezért került a magyar határhoz is.

Az Index jóvoltából megtudtuk, hogy Sebők Balázs az új védője a szír férfinak. Az új ügyvéd pedig időt is próbálva nyerni, olyan - főleg külföldi - újságírók és önkéntesek meghallgatását indítványozta, akik a határ szerb oldaláról látták a röszkei eseményeket, és akik az eddig megszólaló rendőrtanúk többségével ellentétben arról beszéltek volna, hogy a védence nem akart ártani a magyar államnak.
A pénteki tárgyaláson szóba került az az Interpolnak a ciprusi idegenrendészeti nyomozók adatgyűjtése alapján készült jelentése is, amely szerint Ahmed H. veszélyes vallási fanatikus.

Ezzel kapcsolatban Ahmed H. szót kért, és azt közölte, hogy ő soha nem volt radikális, sőt keresztény feleségére sem próbálta ráerőltetni az iszlám hitet, békességre és barátságra törekedett, abban pedig semmi furcsa sincs, hogy Szaúd-Arábiában járt, hiszen a mekkai zarándoklat alapvető a muszlim emberek életében.

Arra az Ahmed H-t védelmező Soros-hálózat tag szervezetek aktivistái eddig nem adtak magyarázatot, hogy mit keresett az illegális migránsok között az a szír férfi, akinek halász hajói és vállalkozásai, házai, autói vannak Cipruson, valamint az EU-ba szabad belépést biztosító útlevele is.

További érdekesség, hogy a szír férfi elfogásakor jelentős értékű készpénz, valamint 7 darab útlevél is volt nála. Ez akár arra is utalhat, hogy Ahmed H. embercsempész volt, ám ez még nem bizonyított.