Ismét Böde Dániel volt a Fradi megmentője. A magyar válogatott csatára kétszer is betalált a Debrecen kapujába a labdarúgó-NB I 9. fordulójában, ezzel oroszlánrészt vállalt csapata 3-1-es győzelméből. Második gólja pályafutása 100. találata volt a bajnokságban.

– Jól sikerült számomra a mérkőzés, mégsem szeretném kiemelni magamat. Úgy gondolom, mindenki odatette magát, az egész gárda nagyon ki volt éhezve a sikerre. Végig agresszíven futballoztunk, megnyertük a párharcokat, sokat tettünk azért, hogy nyerjünk. A győzelem önbizalmat adhat nekünk a folytatásra – értékelte a mérkőzést a ferencvárosiak gólfelelőse, aki már hat találatnál tart a 2016/2017-es kiírásban, ezzel vezeti a góllövőlistát. Tavaly 17-szer volt eredményes, s gólkirály lett: mostani formáját tekintve erre ebben a szezonban is remek esélye van. Hogy mennyire a hátán cipeli a ferencvárosiakat, arra jó példa, hogy a legutóbbi mérkőzést, amelyet az NB I-ben megnyert a Fradi, szintén Böde döntötte el, augusztus 17-én, a Gyirmóttal szembeni idegenbeli találkozón talált be, s alakította ki az 1-0-s végeredményt.

A szurkolók imádják őt, a Debrecen elleni találkozón is többször éltették a „madocsai Messinek” becézett futballistát. Vele és a többi játékossal is maradéktalanul elégedett volt Thomas Doll, az FTC német vezetőedzője.

– Sokat léptünk előre az eddigiekhez képest. Nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, mi kezdeményeztünk az egész mérkőzésen. Csapatként léptünk fel, remek volt a focistáim hozzáállása, ezt várom a továbbiakban is tőlük – adott hangot boldogságának a szakember.

A Fradi lezárta rossz szériáját, második a tabellán, két pontra megközelítette a vereséget szenvedő, de még élen álló Vasast. A zöld-fehérekre ugyanakkor ezen a héten komoly erőpróba vár: az együttes szerdán a kiváló formában lévő Videotonnal játszik idegenben, a hét végén pedig az Újpest elleni rangadón lép pályára hazai pályán.