Az oklahomai Tulsában készült felvételen az látszik, ahogy rendőrök lelőnek egy fegyvertelen fekete férfit. Terence Crutcher lerobbant autójánál volt, amikor a rendőrök a helyszínre értek. A 40 éves férfi engedelmeskedett a rendőröknek, azonban mégis rálőttek.
Az egyik rendőr sokkolóval lőtt a férfira, társa azonban éles fegyverből tüzelt. A férfi életét vesztette, Betty Shelby rendőrtisztet a helyszínen őrizetbe vették, szándékos emberölés miatt emeltek vádat ellene.


Harmadik este folytatódtak a tüntetések Charlotte-ban


Már harmadik napja folytatódnak a tüntetések az észak-karolinai Charlotte városában, ahol kedden lőttek el egy fekete férfit a rendőrök. A hatóság emberei azt állítják, hogy a lelőtt férfi nem működött együtt, ráadásul fegyver is volt nála, szemtanúk és családtagok viszont azt állítják, hogy csupán egy könyv volt az áldozatnál.


Az elhunyt családját képviselő ügyvéd szerint a neki megmutatott videókon egyáltalán nem látható, hogy lenne-e bármi a meggyilkolt Keith Scott kezében. A demonstráció második napján egy férfi súlyosan megsebesült, amikor tüntetők csaptak össze rendőrökkel, életveszélyes állapotban került kórházba, csütörtökön pedig meghalt.

Őrizetbe vétel és kijárási tilalom Charlotte-ban


Charlotte-ben őrizetbe vettek egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy lelőtt egy tüntetőt csütörtökre virradóra. A gyilkosság oka egyelőre tisztázatlan.

A történteket amatőr videó örökítette meg az amerikai Észak-Karolina államban.


Az eset egy tüntetésen történt, amelyen egy fekete férfi meggyilkolása ellen tiltakoztak. A 43 éves áldozatot, Keith Lamont Scottot egy rendőr lőtte agyon egy parkolóban, arra hivatkozva, hogy fenyegetve érezte magát. A keddi incidensről készült felvételt, noha a család is kérte, még mindig nem hozta nyilvánosságra a rendőrség, ami csak olaj a tűzre.

A városban az erőszakosra fordult tüntetések miatt kijárási tilalmat rendeltek el.