Embercsempészettel vádolják azt a két rendőrt, akiknek az autója tele volt migránsokkal... De a történet ennél bonyolultabb, diplomáciai vihar lett az ügyből.
A francia hatóságok azzal gyanúsítanak két belga rendőrt, hogy migránsokat csempésztek Franciaországba. Az eset még kedden történt, amikor a határ közelében igazoltatták a belga rendőröket, akiknek az autójában 13 migránst találtak. A francia belügyminiszter, Bernard Cazeneuve nyomban berendelte a párizsi belga nagykövetet, és azonnali kivizsgálást követelt. 

A belgák máshogy emlékeznek

A belga RTBF csatorna rendőrségi információkra hivatkozva úgy tudósított az esetről, hogy a 13 migráns az Egyesült Királyságba szeretett volna eljutni, ezért még Franciaországban felszálltak egy teherautóra, mert azt hitték, hogy Angliába tart. Pechükre azonban a jármű Belgium felé vette az irányt. Amikor a teherautó átért a határon, egy ellenőrzés során megtalálták a migránsokat. A belga rendőrök ezután döntöttek úgy, hogy visszaszállítják őket a határhoz. 

Valahol azonban hiba csúszhatott a számításaikba, mert átkeveredtek Franciaországba, ahol az ottani rendőrök szinte azonnal le is csaptak rájuk. 

Még a bilincs is előkerült

A belgák tiltakoznak, szerintük eltúlzott volt a francia járőrök intézkedése, ugyaniskiderült, hogy a belga zsarukat megbilincselték, elvették a fegyvereiket, és még gúnyolódtak is rajtuk. A franciák azzal védekeznek, hogy megelégelték a dolgot, mert szerintük nem ez volt az első eset, hogy rendőrautóval csempésztek át hozzájuk migránsokat...