Zuckerberg már napokkal ezelőtt mondta, hogy hatalmas bejelentésre készül. 825 milliárd forintnyi összeget ajánlott fel arra célra, hogy egy emberöltőn belül a világ összes betegségére meglegyen a gyógymód.
A Facebook vezetője bejelentette: szeretnék megtalálni a gyógymódot, hogy megelőzni, gyógyítani vagy legalább hatásosan kezelni lehessen minden egyes egészségügyi problémát. Erre Mark Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan 835 milliárd forintot tett fel.

A Chan Zuckerberg Science tudományos projekt San Francisco-i bejelentésekor azt mondták: hisznek benne, hogy ezt a célt még gyermekük élete alatt, azaz legfeljebb egy évszázadon belül elérheti az emberiség. Ehhez a következő tíz évben legalább 3 milliárd dollárral járulnak hozzá – a Facebook-részvények 99%-ából –, de ezt csak kiindulási alapnak szánják. Ezzel indítanak útjára egy mozgalmat, és várják mások – elsősorban valószínűleg hasonló szellemben gondolkodó technológiai vállalatok – pénzét is. Mark Zuckerberg azt mondta, hogy a tervük része, hogy összehozzák az orvosokat és a mérnököket, hogy a technológiai fejlesztésekkel egyre jobb eszközök kerülhessenek az egészségügy kezébe - írja a hvg.hu.

A szintén a technológiai fejlődés nagy híveként számon tartott egyik legelismertebb jövőkutató, Ray Kurzweil szerint a gépek fejlődése pár éven belül elvezethet a tulajdonképpeni örök élethez.