Az ázsiai ország kapcsán sokféle, szinte elképzelhetetlen találmányról, cégről hallhattunk már, s íme egy újabb: a Weiqing névre keresztelt ügynökség arra specializálódott, hogy a csalfa férjek szeretőit "elterelje" s ezzel megmentse a félresiklott házasságokat.
A kurier.at osztrák internetes magazin egy Mrs. Wang nevű asszonyról írt cikket, aki rájött, hogy férje megcsalja, s nem válóperes ügyvédet, hanem "házasságmentőt" fogadott. Több, mint 50 000 Eurónak megfelelő összeget fizetett ki - de mára férje egykori barátnője Kína egy távoli szegletében él, s házasságába visszatért a harmónia.

Persze mindenkiben előjön a kíváncsiság: vajon milyen módszereket alkalmaz az ügynökség? A vezető, Shi Csin annyit árult el, hogy magasan képzett, jogi illetve pszichológusi diplomával rendelkező szakembereket alkalmaznak, nekik meg kell ismerkedniük a szeretővel - látszólag véletlenül. Hozzátette még, hogy körülbelül évente 5000 házasságot mentenek meg.

A módszerekről annyit tudunk, hogy garantáltan erőszakmentesek, s hogy a vállalkozás kudarca esetén a megbízó visszakapja az általa befizetett összeget.