Mini Acoustic World néven turnézik idén az 1971-es, legendás felállású ős-Mini törzscsapata Török Ádámmal. Az együttes akusztikus hangszereken, négy hegedűművész hölgy társaságában saját Bartók-feldolgozásaival lép színpadra, és persze a legendás Mini-szerzemények csendesebb, átdolgozott változata is terítékre kerül.
Milyen koncertre készül mostanában a Mini?

– Október 9-én lesz a Mini Acoustic World – Bartók on Rock című koncertünk, ahol Papp Gyulával dolgozom, valamint Nagy Istvánnal, Tóth Dénessel és a Kézdy Luca hegedűművész által vezényelt női vonósnégyessel. A Ma­riott Budapest Hotel dísztermében lesz a világszinten egyedülálló előadás, világpremier.

Miért éppen Bartók?

– Mi 45 éve foglalkozunk Bartókkal, csak eddig a család nem adott engedélyt a dalok feldolgozására. Ja­nuár 1-jén lejárt a 70 éves moratórium, így most már játszhatjuk ezeket a dalokat.

Csak Bartók-feldolgozások lesznek a koncerteken?

– Régi Mini-balladákat is feldolgoztunk a vonósokkal, így a régi nóták is felcsendülnek új köntösbe bújva. A fővárosi koncert előtt, október 1-jén, a Zene Világnapján Balatonfüreden vagyunk hallhatók az Anna Grand Hotelben.