Éjszakai kijárási tilalmat rendeletek el az ausztriai Wels-ben miután migránsok tömegesen zaklattak a hétvégén nőket egy zenei fesztiválon.
Legalább nyolc nőt ért szexuális támadás a Welser sör-bor és népzenei fesztiválon az ausztriai Wels-ben a hétvégén. A nyolc áldozatot a sörsátorokban a migránsok fogdosták, volt olyan is, akit megpróbáltak megerőszakolni.

Ma a város polgármestere, Andreas Rabl kihirdette a rendeletet melyben arra kötelezik a város menekültszállásain élő bevándorlókat, hogy takarodó után nem hagyhatják el a szállás területét. A polgármester hozzátette, hogy az ezt megszegő migránsokkal a zéró tolerancia elvével fognak eljárni.

A menekültközpontokban azonnali hatállyal érvénybe lépett a rendelet.

Az alpolgármester, Gerhard Kroiss, aki a szélsőjobboldali Szabadságpárt tagja helyeselte a rendelet kihirdetését – megjegyezve, hogy végre kézzel fogható dolog születik a migráns bűnözők megfékezésére, nem csak üres frázisok hangzanak el.

A rendelet kihirdetését a városlakók ünnepelték és egyenlőre a migránsok sem háborogtak, d ez hamarosan változhat. Emlékezzünk csak a tavalyi röszkei eseményekre. A békés menekültek nem tűrik ha valaki megpróbálja útjukat állni.

Forrás: express.co.uk