A Jászai-Mari díjjal már kitüntetett színész nem vette át a neki szóló kitüntetést, mert a kötelesség szólította: aznap este előadása volt.
A Színház-és Filmművészeti egyetem tanévnyitóján került sor a jeles eseményre, ahol többek között Huszti Péter, Ko­vács István, Újréti László és Tahi-Tóth László is aranydiplomás minősítést kapott. Azaz utóbbi kaphatott volna, ugyanis annyira elhúzódott az átadó, hogy a színésznek el kellett jönnie, hiszen délután az Óz a csodák csodájában kellett színpadra lépnie, mégpedig a Gyáva Oroszlán szerepében.

A színész elmondása szerint azóta senki nem kereste, hogy vegye át kitüntetését - melyet azon alkalomból kapott volna meg, hogy idén ötven éve diplomázott. Ennek ellenére Eszenyi Enikő aranydiplomás művészként konferálta fel, amit Tahi-Tóth szóvá is tett, ugyanis ő nem tartja magát annak, mivel még mindig nem kapta kézhez a kitüntetést. Hegedűs D. Géza a Színház- és Filmművészeti egyetem rektorhelyettese viszont állítja, próbálták felvenni a kapcsolatot a művésszel.