Jövő márciusra készül el a Dagály Úszóaréna,­ amely helyszínt ad a 2017-es budapesti vizes világbajnokságnak, és amennyiben a főváros 2024-ben olimpiát rendezhet, az ötkarikás játékokon is központi szerepet kap.
A mintegy 8 milliárd forintból felépülő létesítmény alapvetően hatezer néző befogására lesz alkalmas, de a vizes vb-re kibővítik két ideiglenes lelátóval, amelyek további tízezer férőhelyet garantálnak.

– Felbecsülhetetlen, összegben ki nem fejezhető értéket jelent az ország számára a vizes vb rendezése. Legalább 200 ezer látogatóra számítunk, a televízió képernyői előtt pedig 5 milliárdan nézhetik az eseményt. Az épülő uszoda nemcsak a versenyek idejére, hanem az elkövetkező évtizedekben is a szabadidős sport fellegvára lesz – mondta Tarlós István (68) főpolgármester a vizes vb-t és a 2024-es olimpiai pályázatot bemutató interaktív látogatóközpontok megnyitóján.


A Dunán található 700 négyzetméteres uszályon egészen a 2024-es olimpia rendezési jogáról döntő, jövő évi limai közgyűléséig megtekinthetik a kiállított relikviákat és a pályázatot bemutató interaktív anyagokat.