A hagyományossal szemben ez a változat spórolós és nagyon finom. Egész biztos, hogy nagy kedvenced lesz.
Ez egy nagyobb adag, arányosan lehet csökkenteni.

Hozzávalók:

1 kg darált sertéshús
3 nagy fej hagyma
3 csokor petrezselyem
1 kg reszelt burgonya
4 tojás
2 gerezd fokhagyma
25 dkg zsemlemorzsa
bors
bazsalikom (elhagyható)

Elkészítés:

Lereszeljük a burgonyát, kifacsarjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől.

Hozzáadjuk a darált húshoz, majd belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, fokhagymát, vöröshagymát is. Végül mehet bele a zsemlemorzsa, a tojások, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (aki szereti a bazsalikomot, tehet bele).

Miután jól összedolgoztuk, minimum fél órát hagyjuk állni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.

Henger alakúra formázzuk, forró olajban kisütjük, majd törlőkendőre kiszedjük és lecsepegtetjük.