A kijevi Szent Szófia-székesegyházban tartanák a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál nyitóünnepségét, az egyháznak azonban cseppet sem tetszik az ötlet. 
Dzsamala idei győzelme után Ukrajna nyerte el a rendezési jogot a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválra, az ottani szervezők pedig a főváros ismert műemlék együttesét, a Szent Szófia-székesegyházat jelölték meg a nyitóünnepség egyik lehetséges helyszíneként.

Az ukrán és az orosz ortodox egyház nem támogatja az ötletet, előbbi szóvivője kifejezetten szentségtörésnek tartaná, ha megvalósulna a terv, hiszen a székesegyház nemcsak hogy egyházi épület, de régi temetkezési hely is. 
Az ukrán ortodox egyház mögé beállt az orosz is, amely szintén "nagyon rossz döntésnek tartja" a székesegyház világi hasznosítását, az Eurovízió szervezői azonban azzal védekeznek, hogy a Szent Szófia már régóta turistalátványosság, nincs egyházi használatban. 

Dzsamala egyébként rekordmagas pontszámmal nyerte meg idén az Eurovíziós Dalfesztivált az 1944 című dalával, amely a krími tatárok sztálini kitelepítéséről szólt.