Nem Salah Abdeslam volt a párizsi merénylet főszervezője, de fontos logisztikai szerepe volt, ő minden alkalommal egy Rákóczi úti szállodában szállt meg, amikor Magyarországon volt, nagyon jó minőségű, hamis igazolvánnyal rendelkezett – ezt Bakondi György mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója elmondta: azt, hogy az Abdeslam Magyarországon volt, és innen valakiket tovább vitt Franciaországba, azt már a párizsi merénylet után tudták a magyar hatóságok. A szakember szerint azt is tudták, hogy zuglói szállodában szálltak meg azok a terroristák, akik később a végrehajtásban játszottak szerepet.

Hozzátette: ezek a terroristák a menekültáradattal érkeztek a Keleti pályaudvarra. Azért használták ki a tömegek mozgását, mert így feltűnés nélkül tudtak közlekedni, ellenőrzés nélkül jöttek át a határon, amire akkor nem lett volna lehetőségük, ha repülővel vagy vonattal utaznak be az országba – magyarázta. Bakondi György kijelentette: eddig ezt azért nem osztották meg a nyilvánossággal, mert folyamatban volt a nyomozás.

A belbiztonsági főtanácsadó hangsúlyozta: amikor ezek a terroristák itt voltak, még nem volt kész a határzár, már akkor is mindent megtett az ország, hogy regisztrálja a menekülteket, de erre nem volt egy idő után lehetőség. A szakember elmondta: természetesen ebben az időszakban is vizsgálták a hatóságok az itt tartózkodó menekülteket, de nem mindegy, hogy egyszerre hányan tartózkodnak az országban. Hozzátette: ebben az időszakban még nem volt semmilyen információja a magyar hatóságoknak ezekről az emberekről.

Bakondi György arról is beszélt, nem tudja, hogyan tudta meg a Magyar Idők az Abdeslammal és a többi terroristával kapcsolatos információkat. Helyes eszközhöz nyúlt a kormány és a parlament, hogy kérdezzük meg a magyarokat a kötelező betelepítési kvótáról – magyarázta. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a budapesti robbantással kapcsolatban azt mondta: azért kellett 20 órát várni a sajtótájékoztatóra, mert be kellett fejezni a helyszínelést, hogy a lehető legtöbb információ álljon a rendőrség rendelkezésére.