Líbiából kiinduló újabb menekültáradattal néz szembe Európa, ha Aisha Kadhafi, a néhai líbiai diktátor lánya visszatér hazájába. A részben magyar származású nő ugyanis meg akarja dönteni az épp csak megalakult líbiai egységkormányt. Részletek a friss Heti Válaszban.
A NATO stratégái valószínűleg nem hitték volna, hogy egy líbiai arab hölgy az Iszlám Állam terrorszervezethez hasonló problémát okoz számukra. Márpedig jelenleg az észak-afrikai ország politikai rendezésének kulcsa egy 39 éves nő kezében van, aki ráadásul utálja a nyugati védelmi szövetséget. Az ellenszenv oka, hogy a NATO 2011-es Tripoli elleni bombatámadásai megölték férjét és két gyerekét. Később az akkor a Nyugat bizalmát élvező felkelők végeztek apjával is.

Az özvegy Aisha Kadhafi, a néhai líbiai diktátor lánya. Az arab hölgy néhány nappal harmadik gyermekének megszületése előtt, 2011 augusztusában családjával Algériába menekült. Ott azzal a feltétellel kapott politikai menedékjogot, hogy nem avatkozik bele hazája belügyeibe. E kikötést azonban nem teljesítette; folyamatosan bírálta a NATO-t, az apjához hű erők veresége után „hülyék gyülekezetének” nevezte a hadsereget, és ellenállásra szólította fel a társadalmat a lázadókkal és a nyugatiakkal szemben.