A felvételt az autó vezetője készítette az eset során, amely szombaton már feltöltésre is került a közösségi médiában, és az óta már 50,000-en nézték azt meg.
A rövid videó azt mutatja, ahogy a rendőrtiszt a gépjármű vezetőjét többször felszólítja, hogy szálljon ki az autóból, mert nem vezetheti azt, miközben a szélvédőt egy gumibotnak tűnő eszközzel dühből bezúzza. Az autó vezetője mindeközben a gépjárműben tartózkodott. A rendőrség szóvivője szerint, még dolgoznak azon, hogy megismerjék az eset  további részleteit.

Az incidensben részt vevő rendőrtisztek ellen már folynak a vizsgálatok, amelyet a fővárosi rendőrség Directorate of Professional Standards (Szakmai Normák Igazgatósága) nevű ága végez. Az igazgatóságnak az a feladata, hogy minden olyan ügyet kivizsgáljon, amely szakmai visszaéléssel, nem megengedett viselkedéssel, eljárással kapcsolatos.

Az összetűzéshez vezető eseménysort, amely a Weedington Roadon történt (NW5), a felvétel nem mutatja. A videó onnan kezdődik, hogy a rendőrtiszt a rádiójára figyel, és aztán azt mondja a vezetőnek, hogy szálljon ki az autóból, miután az ablakot cibálja.


A felvételből kivehető, hogy a rendőrtiszt a következőket mondja: „Szálljon ki az autóból!”, „Szálljon ki az autóból, nem szabadna vezetnie azt.”

Miután a rendőrtiszt másodszor felszólította a férfit, hogy szálljon ki a járműből, azonnal ütlegelni kezdte a szélvédőt egy bottal — mindössze, hat másodperccel azután, hogy először felszólította a férfit arra, hogy hagyja el a gépjárművet. A videón az is látszik, hogy a rendőr a vezető oldalán lévő ablaküvegre is ráütött néhányszor.

„Van jogosítványom, van biztosításom, maga ok nélkül ütögeti a szélvédőt” — mondta a kamera mögötti hang a tisztnek. Ezután, a rendőr ráütött a szélvédőre a gumibotjával, amely miatt az betört.

„Mi a probléma? Miért nem vezethetem az autót?” — kérdezte a vezető.

„Maga nem vezethet.” — válaszolt a tiszt. Aztán használni kezdett egy vágóeszközt.

Ezt követően, úgy látszik a felvételen, hogy az autó vezetője a mellette lévő ülés ajtaja felé húzódik, ahonnan egy másik tiszt megragadta őt.

„Szálljon ki az autóból most, TJ” — mondta a másik rendőrtiszt. A gépjármű vezetője a következőt felelte: „Én nem vagyok TJ… a saját biztonságom érdekében videózok.”

A Leon nevezetű sértett elmondta a Press Association-nek, hogy ő volt az a sértett, vagyis, a gépjármű vezetője, és ő vette videóra a történteket.  Azt mondta, hogy az eset péntek este történt észak London Gospel Oak területén, és hogy „téves azonosítás” miatt fordult elő. Leon, aki az éjszakát a kórházban töltötte, mivel üvegszilánk került a szemébe, azt mondta, hogy ez az egész „teljes őrület” volt, és hogy „még mindig sokkban” van miatta.

„Valahányszor beütötte az üveget, üvegszilánkok pattantak az arcomra.”— mondta.

A Twitteren sokan helytelenítették a rendőrtiszt viselkedését.

Pagan Lilley a következőket mondta: „Még ha törvényesen nem is lenne szabad vezetnie, nem így kell kezelnie a dolgot. Egyáltalán nem. Átfogó kiképzésben vesznek részt azzal kapcsolatban, hogyan kell tárgyalni.”

Néhányan azonban, védelmükbe vették a tisztet. Lewis Dimech ezt mondta: „Miért nem szállt ki az autóból?”

A fővárosi rendőrség a következőt nyilatkozta: „A Fővárosi Rendőrszolgálat tudja azt, hogy egy videofelvétel kering a közösségi médiában egy esetről, amelyben két szolgálati egyenruhát viselő rendőrtiszt is részt vett Camdenben.”

„Az incidens a Weddington Roadon (NW5) történt péntek este 5 óra körül, szeptember 16-án. Amint tudomást szereztünk a videóról, azonnal kapcsolatba léptünk a Szakmai Normák Igazgatóságával (Directorate of Professional Standards — DPS). A felvételt feltöltő személlyel a DPS tisztviselői már kapcsolatba léptek.”

„Mivel, az ügy még korai szakaszában van, a rendőrtisztek nem kerültek felmentésre vagy szigorított szolgálatra. Senki sem került letartóztatásra.”