Forr a víz Hosszú Katinka úszóklubja körül.
A riói olimpián három aranyérmet szerző klasszis és edző-férje, az amerikai Shane Tusup (28) beindította egyesületét, az Iron Aquaticset, s a sportoló párja máris támadásba lendült a riválisokkal szemben. Az egyik közösségi oldalon azt írja, a többi klub minden eszközt megenged magának, hogy megakadályozza, a gyerekek és a versenyzők hozzájuk igazoljanak. Miközben úgy tudjuk, éppen miattuk került hátrányosabb helyzetbe egy nagy múltú fővárosi klub, amely kiszorult eddigi uszodájából.

„Nagyon elszomorít, hogy azt hallom, a klubok zsarolással és zaklatással próbálják megtartani a tagjaikat, miközben azzal kellene tölteniük az idejüket, hogy arra koncentráljanak, még többet nyújtsanak nekik. A gyerekekért és a szüleikért vagyunk, nem pedig ők vannak értünk!” – jegyezte meg Instagram-oldalán Shane Tusup.

Kemény szavak ezek, amelyek heves indulatokat váltottak ki, főleg annak tükrében, amit egy informátorunktól megtudtunk. Az illető ugyanis a Jövő SC-be járatja a gyermekét, s arról beszélt lapunknak, hogy az utóbbi napokban a nagy múltú klub nehéz helyzetbe került Hosszúék miatt.

– A múlt héten még úgy nézett ki, hogy meghosszabbítják az egyesület szerződését, s megmarad a srácok három pályája 15-től 19 óráig a Komjádi uszodában. Azonban néhány nappal később kiderült, felsőbb utasításra Hosszú Katinkáék klubja kapja meg ezeket – árulta el egy neve elhallgatását kérő szülő. – Mi pedig mostantól hordhatjuk a gyerekeket a Tüske-uszodába, amely jóval messzebb van. Úgy tudom, éppen ezért, már legalább húszan átmentek az Iron Aquaticsbe, mert mindenképpen maradni akarnak ebben a létesítményben a közlekedés miatt. Mi még nem döntöttünk, de bevallom őszintén, egyáltalán nem tartom tisztességesnek, ami történt.

Természetesen felhívtuk a Jövő SC vezetőjét, Verrasztó Zoltánt (60) is az üggyel kapcsolatban, ám a világ- és Európa-bajnok egykori úszó nem kívánt nyilatkozni. A Császár-Komjádi Sportuszodát és a Tüske Uszodakomplexumot egyaránt üzemeltető Nemzeti Sportközpontok illetékeseit is megkerestük, s azt ígérték, írásban válaszolnak kérdéseinkre, ám ez lapzártánkig nem történt meg.

Másik kerületbe kell átutazni

A Császár-Komjádi Sportuszoda és a Tüske Uszodakomplexum nem egy fővárosi kerületben található, az előbbi a másodikban, az utóbbi pedig a tizenegyedikben. A legrövidebb táv hét kilométer a két létesítmény között, ám a délutáni csúcsforgalom esetén ez jóval több lehet, s időben is hosszabb az utazás, ez okoz gondot a szülőknek.