A Demokratikus Koalíció elnöke az ATV Magánszféra című műsorában elárulta, a politikai szereplése miatt körülbelül 2 milliárd forintot veszített.
2003-ban még a 40. Leggazdagabb magyar volt, 2004-re viszont már 10 helyett visszacsúszott. Gyurcsány Ferenc az ATV Magánszéfra című műsorában elmondta, a vagyonát 4,5 milliárd forintra becsülték. Ennek a felét a politika miatt bukta el.


A DK elnöke a pénzügyi veszteségeiről most először beszél nyilvánosan. Gyurcsány azt is elárulta, most minden befektetésétől megválik és mindent elad, így kétmilliárdos vagyonnal fog tudni kiszállni. Az egykori miniszterelnök szerint a politikában vállalt szerepe miatt veszthetett ilyen sok vagyont.


"Nekem annak idején azt gondolták, hogy lehet olyan négy és fél milliárd körüli vagyonom. Most nagyjából kettővel fogom befejezni"
- fogalmazott a Demokratikus Koalíció elnöke. 


A DK elnöke a műsorban arról is beszél majd, hogyan szerezte az első millióját és milliárdját. 

Gyurcsány ma értékpapírban tartja a pénzét, ingatlanokat már nem vásárol. Elmondása szerint két luxus van az életében: egy budapesti családi ház és egy kötcsei nyaraló. Amúgy a luxuscikkeket kerüli, többéves Skodával jár, nincs milliós órája és nem költ ékszerekre sem.


Az ATV Magánszféra című műsorának legújabb részét a nézők szerda este 21.40-kor láthatják.