Próbáljuk ki a sült csirkét egy kicsit másképp: ízesítsük mézzel.
Hozzávalók:
4 csirkecomb,
kevés olaj,
1 gerezd fokhagyma,
1-2 evőkanál méz,
1/2 dl száraz fehérbor,
1/2 dl zöldséglé (kockából),
só,
bors
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. Kevés forró olajon megpirítjuk, majd egy tűzálló tálba tesszükk, kevés olajat öntünk alá, mellé tesszük a fokhagymát. Meglocsoljuk a mézzel, ráöntjük a bort és a zöldséglevet. Fólia alatt 200 fokon addig pároljuk, míg a hús megpuhul, majd a fóliát eltávolítva, a mézes borral locsolgatva pirosra sütjük. Jól illik mellé a pirított burgonya és a párolt lila káposzta.
0 Megjegyzések