A körte alkatú hölgyeknek nincs egyszerű dolguk az öltözködésben, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy mit vesznek fel. Vannak olyan ruhadarabok, amit nem ajánlott viselniük, bemutatjuk, hogy melyek ezek! 
A körte alkatú lányok pontosan az alma alkatú hölgyek ellentétei, ebben az esetben ugyanis az alsótest, a csípő, a combok erősebbek, míg a felsőtest vékonyabb. Akik ebbe az alaktípusba tartoznak, a legnagyobb problémájuk, hogy túl nagy a különbség az alsó és felsőtest között, ami elég látványos tud lenni. Azonban ha belegondolunk ez egyáltalán nem rossz, hiszen ez az egyik legnőiesebb testalkat. Ha néhány dologra odafigyelsz az öltözködés terén, ellensúlyozhatod a hibákat és kiemelheted azokat a részeket a testeden, amivel meg vagy elégedve.
 
A cél, hogy a test arányos legyen 
 
Az a cél, hogy a test minél arányosabb legyen, így érdemes a felsőtestedre terelni a hangsúlyt. Felsők közül azokat érdemes választanod, amik a dekoltázsra helyezik a hangsúlyt. Bátran viselj színes és mintás darabokat, míg a sötét színeket kerüld, hiszen ezek optikailag csak karcsúsítanak. A válltöméses ruhadarabok egyre jobban kezdenek visszatérni a divatba, ami a körte alkatú hölgyeknek kifejezetten jó hír. Ruhák terén nem kell lemondanod a csinos, nőies ruhadarabokról, hiszen egy A-vonalú ruha tökéletesen fog állni. A kicsit feszülős daraboktól sem kell félned, hiszen ezek kiemelik a felsőtestet.
 
A tökéletes nadrág 
 
Nadrágot nem egyszerű találni, hiszen egyes darabok könnyedén az alsótestre terelik a hangsúlyt, ami ebben az esetben nem ajánlott. A legjobb választás az, ha nem feltűnő nadrágokat hordasz, ilyen például egy teljesen egyszerű, egyenes szárú naci. A csipőnadrágot mindenképp kerüld el!

Érdemes az alsótestre sötét színeket választanod, hiszen ezek optikailag karcsúsítanak, míg a világosabbak teltebbnek mutatnak, ezért ezeket a színeket a felsőtesteden érdemes viselned.