Sajnos a molett hölgyeknek nincs egyszerű dolguk az öltözködés terén, hiszen a boltok kínálata nem túl kedvező számukra, valamint egyáltalán nem mindegy, hogy mit viselnek. Segítünk abban, hogy milyen ruhákat érdemes választanod, ha molett a testalkatod! 
Találd meg a tökéletes méretet!
 
Soha ne szorítsd bele magadat egy számmal kisebb ruhába, hiszen így valószínűleg nem lesz előnyös a ruhadarab rajtad. A túl szűk, feszülős ruhák minden kis zsírpárnát megmutatnak.
 
Válassz előnyös fazonokat!
 
Az, hogy kinek, milyen a tökéletes fazon, leginkább az alaktípusa határozza meg. Minden típusnál más és más dologra kell figyelmet szentelni. Általánosságban az mondható el, hogy nadrágok terén a csipőfazon az, amit mindenképp kerülj, felsőrészekből pedig a túlzottan zárt, magas nyakú fazonokat nem érdemes viselned, hiszen ezzel csak vastagabbnak fog tűnni a nyakad.
 
Játssz a színekkel!
 
A megfelelő színekkel rengeteget karcsúsíthatsz az alakodon. Ha nem szereted a lábaidat, ezen a területen viselj sötét színeket, amivel optikailag karcsúsíthatod a lábaidat. Ha azonban a felsőtesteddel nem vagy elégedett, itt viselj sötét színeket, míg nadrágokból, szoknyákból jöhetnek a mintás, színes ruhadarabok.
 
Figyelj a fehérneműdre!
 
A megfelelő fehérnemű rendkívül fontos, hiszen ha kicsi, könnyedén bevághat, ami rendkívül előnytelen, de az sem jó, ha túl nagy, ezért a méretválasztásnál mindenképp résen kell lenned.
 
Viselj magassarkút!
 
A magassarkú optikailag karcsúsítja az alakot, ezért érdemes többször ezt viselned. Nem kell egyből tűsarkúra gondolnod, elég, ha egy törpesarkú cipőt választasz.