Elizabeth Jones, a brit UKIP vezetői posztjára pályázó politikus szerint a földközi tengeren kifogott bevándorlókat Olaszország helyett Észak-Afrikába kellene visszaszállítani és fizetni azoknak az észak-afrikai országoknak a migránsok ellátást.
A brit politikusnő szerint ez az üzlet nagyon jól jönne Észak-Afrikának hiszen ezek az országok így jelentős bevételekhez jutnának, ezek a bevételek pedig pótolnák a turizmus hiánya  miatt keletkezett bevételkiesést. Jones elképzelése szerint a migránsok menedékkérelmét ezekben az országokban kellene elbírálni és ezután ha jogosult a menedékkérelemre maradhatna a táborban és ellátást kapna amennyiben nem elbocsájtanák a táborból.

A politikus szerint a már Európában lévő bevándorlókat is át lehetne telepíteni az Észak-afrikai táborokba hiszen Egyiptomban, Tunéziában vagy éppen Algáriában nincs háború nincs mi elől menekülni!

Elizabeth Jones az után mondta el ötletét miután Nicolas Sarkozy bejelentette, hogy ha hatalomra kerül, akkor a Franciaországban lévő migránsokat szabadon átengedik Nagy-Britanniába.
Forrás: express.co.uk