A tanévkezdéssel a színésznő napjai igencsak felpörögtek, s nagyon fontosnak tartja ilyenkor is egészsége s jó formája megőrzését.
A 69 éves művész amellett, hogy minden reggelét Nordic Walkinggal kezdi, s hetente háromszor kondícionáló tornára jár, egy egészen újfajta bőrfiatalító módszert is kipróbált, amit nagyon hasznosnak talált.

A színésznő mivel fél a tűtől, sosem próbálná ki a botoxot, de elmondása szerint "már nem elég csak egy arcpakolás esténként" ahhoz, hogy megőrizze bőre egészségét. A kezelés amire jár, szerencsére semmiféle fájdalmas beavatkozást nem foglal magában, a hatóanyagok úgy kerülnek a bőr alá, hogy a használt eszköz nem érintkezik a bőrrel.

A hot! magazinnak azt nyilatkozta Mária, hogy nem csak a bőre színe lett kevésbé sápadt, hanem tapintásra is puhábbnak érzi azt. A kezelés végén kapott arcmasszázs már csak hab a tortán.

A színésznő annyira elégedett az eredményekkel, hogy kitalálta: egy közös fotósorozatot szeretne készíteni unokáival - akik szerint egyébként nagymamájuk úgy néz ki, mintha harminc éves lenne. Egy ideig azonban biztos várniuk kell, hiszen a művész fotós férjével szeretné elkészíttetni a képeket, akinek csak novemberben lesz ideje foglalkozni a családi albummal.