A kampány utolsó szakasza nem a legértelmesebb időszaka a közéletnek, amit a ma délutáni hírek tükröznek is:
* „4 millió NEM, és elhagyom az országot” – fenyegetőzik blogján dr. Konczer Erik, a Komárom–Esztergom megyei közgyűlés Demokratikus Koalíció által jelölt tagja, aki negyvenedik születésnapja előtt arra kéri, mit kéri, azzal a súlyos fenyegetéssel zsarolja, revolverezi ismerőseit és a közvéleményt, hogy elhagyja az országot, ha Orbánéknak összejön a 4 millió nem szavazat. Mert ha győz Orbán, halálba hanyatlik a nemzet, erőszakos, buta ország leszünk, és a migránsok után majd jönnek a zsidók, cigányok, bárki.

Amiről csak egy dolog juthat az ember eszébe: „El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!” (Gyurcsány Ferenc, a DK későbbi alapítója és pártelnöke, 2006. június 15., az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén)

* Elég jól futott a médiában Kleb Attila szemtanú beszámolója, aki elmesélte a Népszabadságnak, hogy a körúti robbantás után, amikor felvették a tanúvallomását, „az első kérdések között szerepelt, hogy hallottak-e a robbanás előtt Allah akbar! kiáltást”.

Akinek füle van, ebből kihallhatta a finom utalást: a rendőrök így akarták irányított kérdéssel befolyásolni a szemtanút, és az arabokra kenni a merénylet. A kommentszekciókban parázs vita folyik – még most is – hogy ez szakmai hiba volt-e a rendőrség részéről, vagy egy sor nyugat-európai iszlamista merénylet után indokolt feltenni a kérdést. Csakhogy közben Kleb Attila tisztázta, hogy elbeszélését a Népszabadság, hogy is mondjuk udvariasan, kissé áthangolta:

A címekben kihangsúlyozott Allah akbaros kérdés, a legutolsó volt az elhangzottak között, és nem ezzel kezdték. Ez, ahogy a szerkesztőségek lehozták, nem más, mint a szenzációhajhászás, és ezzel a hitelesség rombolása, az amúgy sem jó közhangulat hergelése.

A Népszabadság oldalán most épp a kérdések közt szerepelt formulát olvashatjuk. Kevés kínosabb van annál, mint amikor az embert megcáfolja a saját interjúalanya.

* Alig pár órával azelőtt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök világosan kijelentette, a robbantásnak semmi köze a migránsválsághoz, és a kormány – dicséretére legyen mondva – soha, semmilyen migránsozós utalást nem vitt bele a Teréz körúti robbantásról szóló kommunikációjába, szóval a ripost.hu szerkesztőségében mégiscsak akadt egy buzgómócsing, aki megpróbálta kihasználni az esetet egy kis kampányolásra.

Mégpedig így: „Drámai egyezés a Teréz körúti robbantó és a brüsszeli merénylő között!”, harsogta a Habony-művek részeként működő bulvárlap. A drámai egyezés pedig a horgászkalap! Mert horgászkalap volt a körúti robbantón. És horgászkalap volt az egyik brüsszeli merénylőn! Tudták? Na ugye, hogy.

És azt tudták, hogy futótűzszerűen terjed a herebotox? Bizonyára ezt sem tudták!