Lelőttek egy megbilincselt társára késsel támadó menedékkérőt a helyszínen tartózkodó német rendőrök Berlin egyik menekültszállóján, a férfi később meghalt - közölte egy rendőrségi szóvivő szerdára virradóra.
Az incidens Berlin Moabit nevezetű kerületében történt egy menekültotthonban. Az arabul beszélő pakisztáni származású férfiak között akkor vált tetlegessé a konfliktus, amikor az egyikük kést ragadt, hogy végezzen lánya feltételezett zaklatójával. 

A rendőrség ekkor lőtte agyon a támadót - adta hírül a DPA német hírügynökség. 

A Bild úgy tudja, a 27 éves menekült az otthon közelében fekvő parkban támadta meg a nyolcéves lányt, majd megerőszakolta. Amikor a rendőrség éppen megbilincselve az autóba készült ültetni a férfit, a 29 éves apa egy késsel a kezében nekirontott. 
"Ezt nem éled túl"
- üvöltötte, majd több rendőr is tüzet nyitott a támadóra, aki néhány óra elteltével belehalt a sebesüléseibe. A feltételezett szexuális bünelkövetőnek nem esett baja. 

A rendőrség a lapnak megerősítette, hogy a férfi "a családi becsülettel összefüggésben" követte el a támadást. A hatóság most vizsgálatot indított az ügyben, de az előzetes értékelések szerint jogszerű volt a német rendőrök lőfegyver-használata. 
A kislány most speciális gondozásban részesül, míg a szexuális visszaélés ügyében elindult a nyomozás.