Kialudt a láng Rio de Janeiróban: befejeződtek a XV. paralimpiai játékok.
A brazíliai viadalon 22 sportágban küzdöttek a résztvevők, 164 ország több mint 4000 sportolója, köztük 43 magyar vett részt. A magyar küldöttség egy arany-, nyolc ezüst- és kilenc bronzérmet szerzett. A záróünnepségen az aranyérmes úszó, Tóth Tamás vitte a mieink zászlóját.

A nagy kivetítőn bemutatták az idei paralimpia legemlékezetesebb pillanatait - a kisfilmben a magyar kerekesszékes vívó, a Rióban egy ezüstöt és két bronzot nyert Krajnyák Zsuzsanna is feltűnt.

Carlos Arthur Nuzman, a szervezőbizottság elnöke záróbeszédében megemlékezett a szombaton elhunyt iráni kerékpárosról, Bahman Golbarnezadról. A C4-5-ös kategóriában szerepelt, 48 éves Ázsia-bajnok bukott a mezőnyverseny során, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás után életét vesztette.

A paralimpia jelképének számító lobogót Eduardo Paes, Rio de Janeiro polgármestere átadta Sir Philip Cravennek, a paralimpiai szövetség elnökének, aki továbbadta Koike Jurikónak, a következő, 2020-as házigazda Tokió kormányzójának.