Már több mint fél évtizede titulálnak minket Európa, időnként a világ fekete bárányának.
Egyesek szerint borzalmasan mennek nálunk a dolgok, a sajtó egy bizonyos szegmense szerint rémálom Magyarországon élni. Mindezért egyetlen ember a hibás, meg az a fránya többség, amelyik újra meg újra rászavaz. A magyar demokrácia ugyanis primitív és tökéletlen: nem azt választják meg, akit a magát szellemi elitnek tituláló szűk réteg óhajt, hanem akit az istenadta nép akar. Hát nem rettenetes? Miféle demokrácia az ilyen?

Bezzeg a szomszéd vezetője mindig zöldebb… Vagy mégsem? Egyelőre nem tudjuk meg, mert az ausztriai elnökválasztást elhalasztják. Azt az elnökválasztást, melyet megpróbáltak elcsalni. Azt hittük, nincs nagyobb égés egy választás érvénytelenítésénél – most kiderült, hogy van. Nem ragadnak a borítékok, és a nyitott borítékban érkező szavazat bizony érvénytelen. Wolfgang Sobotka belügymagiszter ezt technikai hibának nevezi, világröhej helyett. Véletlenül sem utal arra, hogy ezzel Ausztria Románia szintjére süllyed, melynek szépreményű olimpikonjait hamisított, a napon olvadni kezdő szerkóban küldték Rióba (és mindez csekély 135 ezer eurójába fájt azoknak, akik véletlenül nem csalták el az adót).

Mert mi is az abszolút technikai malőr? – szól a favicc. Amikor az ember kénytelen lifttel menni, mert elromlik a lépcső. Sógoréknál a cellux már ismeretlen fogalom, feltétlenül nyalni köll azt a ragasztót.

Forrás: magyaridok.hu