A Központi Nyomozó Főügyészség folytatja a nyomozást a szombat esti Teréz körúti robbantás ügyében, amelynek feltételezett elkövetőjéről közzétett egy videót és több fotót a rendőrség. Ahogy a is beszámolt róla, a 18 perces felvételen rajta van egy fehér horgászsapkás férfi, a megsérült rendőrök és a robbanás is, ez alapján indított hajtóvadászatot a rendőrség.
A támadással kapcsolatban több variációt vizsgálnak a nyomozók: lehettek-e személyes motívumok az ügyben, a rendőrséggel szembeni, esetleg a magyar állam és társadalom elleni támadás állhat-e a robbantás mögött.

A 20-25 év körüli férfi egy nagy karimájú horgászkalapot húzott a fejére, hogy eltakarja az arcát, de mégse keltsen feltűnést.

A brüsszeli merényletek egyik elkövetője is ugyanilyen sapkát viselt a robbantások napján!

A kérdés az: csupán véletlen egybeesésről van-e szó, vagyis mindkét merénylő egyszerűen csak egy hasonló sapkával akarta elfedni magát a kamerák elől, vagy ennél többről? Elképzelhető, hogy a dzsihadisták csupán tesztelték a magyar hatóságokat, hogyan reagálnak a egy merényletre és mikor az események leülepednek visszatérnek, hogy véghez vigyenek egy nagyobb robbantást? Lehetséges, hogy a merénylőről azért nincs semmi hír mert külföldi állampolgár, senki sem ismeri Magyarországon, de lehet, hogy még Európában sem.

Az sem utolsó szempont egy dzsihadista szálhoz, hogy a magyar migránspolitika és a kerítés nagy gátat szab az Iszlám Állam egyik fő bevételi forrását jelentő embercsempészetnek. Elképzelhető, hogy az Iszlám Állam egy komolyabb merényletre készül.

Forrás: ripost.hu