Miután a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyta, hogy állomány-átruházási szerződés értelmében a Buda-Cash megmaradt vagyona a Növekedési Hitel Bankhoz kerüljön, remény mutatkozik arra, hogy a károsult ügyfelek gyorsabban és egyszerűbben juthatnak hozzá a pénzükhöz.
A Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB) tartozó Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. tegnapi közlése szerint a felszámolás alatt álló Buda-Cash Brókerház megmaradt vagyonát a NHB Növekedési Hitel Bankra ruházta át. 

A Buda-Cash felszámolója a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló törvény alapján idén januárban kezdeményezte a felszámolás alatt álló cég állomány-átruházási eljárását. Az eljárás során beérkezett érvényes pályázat alapján az NHB Bank és a Buda-Cash között részleges állomány-átruházási szerződés jött létre, amelyet az MNB 2016. szeptember 2-án hagyott jóvá. A határozat lehetővé teszi, hogy az ügyfelek vagyonkiadásának egyszerűsítése és gyorsítása érdekében elinduljon az állomány-átruházási folyamat.

Az eljárás során az ügyfelek teljes kiadható és tartozástól mentes pénz- és nem fizikai pénzügyi eszközállománya átkerül az NHB Bankhoz. Ezt követően a Buda-Cash ügyfelei az NHB Bankkal állnak majd szerződéses kapcsolatban – derül ki a közleményből, miszerint az ügylet menetéről minden ügyfél levelet kap a felszámolótól.