Az osztrák hatóságok annyira megelégelték, hogy egy román nő a gyerekével a felszólítások ellenére továbbra is az utcán koldul, hogy végül több mint tízmillió forintnyi euróra büntették. 
Ausztria legtöbb tartományában törvény tiltja, hogy az emberek az utcán kolduljanak, ennek ellenére a román Mihaela Cristea ezt rendszeresen megszegi. A Vorarlbergben élő hajléktalan nő rendszeresen egy fiatal gyerekkel az ölében csavarog az utcákon és az ott élőktől kunyerál pénzt. 

Minden párt nem hivatalosan, de megegyezett abban, hogy a gyerekekkel való koldulást be kell tiltani Vorarlbergben. Ezt a koldusoknak tiszteletben kell tartaniuk" – mondta Erich Schwärzler ÖVP-s politikus. 

A román asszony ügyvédje elmondta, felháborítónak tartja, hogy a hatóságok 38 000 eurós, azaz több mint 12 millió forintos büntetést szabtak egy olyan nőre, aki havonta jó, ha kétszáz eurót össze bír kaparni. 

Cristea az osztrák köztelevíziónak elmondta, hogy öt gyereke van, nincs munkája és az éjszakákat az utcán tölti. 

Naponta körülbelül harminc eurót tudok összekoldulni, aminek a nagy részét hazaküldöm Romániába a gyerekeimnek"  – fogalmazott az asszony.

A koldus ügyvédje szerint azért szabták olyan magasra a büntetési tételeket, hogy így űzzék ki a hajléktalanokat a tartományból.