Migránsmonitor rovatunkban ma a Mandiner hírét kommentálom, amely Segélyből él a németországi szírek fele, de előbb egy kis retrospektív liberális sajtószemle július 28-áról a 444.hu és a Világgazdaság jóvoltából: Egyre több menekült dolgozik, csökken a munkanélküliség Németországban – vágja az iszlamofóbok arcába a letaglózó igazságot a liberális lap. Ugye, ugye mi és Gyuri bácsi is megmondtuk, hogy ezek rendes, dolgos emberek, akik az új Európát akarják nekünk felépíteni.
A 444.hu hírétől már akkor fetrengő röhögőgörcsöt kaptam, idézek is belőle: „a várt négyezer helyett hétezerrel csökkent a munkanélküliek száma júliusban.”

Ezt szép nagy betűkkel emelték ki, hogy Orbán Viktor és a kvótanépszavazók is megértsék. A cikk így folytatódik – de hangosan nem illik nevetni!

„A ráta változatlanul 6,1 százalék, ami 2,682 millió állástalant jelent.”
Aha, akkor ez miért is olyan nagy hír 1 millió új bevándorló mellett? De még nincs vége a libsi manipulálásnak:

„A szövetségi munkaerő-hivatal elnöke, Frank-Jürgen Weise szerint a vállalatok létszámbővítési szándéka jól mutatja a német gazdaság erejét, ami képes lesz felszívni a menekültként az országba érkező álláskeresőket. Az elnök példaként hozta a hivatal friss adatsorát, ami szerint (és itt az eredeti szövegben nagybetűs kiemelés jön – a szerk.) a Szíriából vagy Afganisztánból származó munkavállalók száma tavaly júliushoz képest megduplázódott Németországban.

Összesen mintegy 322 ezren keresnek aktívan munkát a menekültek közül, ebből 141 ezer regisztrált munkanélküli a hivatal adatai szerint.”

Remek hírek ezek, kérem! Nagy előrelépés, hogy egyre több szír és iraki regisztrált munkanélküli lett. Elsöprő az integráció sikere.

Ha nem bírják térdcsapkodó kacagás nélkül, én megértem. Főleg ez a „322 ezren keresnek AKTÍVAN MUNKÁT a menekültek között” óriási poén. Szinte látjuk is magunk előtt, ahogy a németül egyáltalán nem beszélő szír kecskepásztorok nagyon elszántan kutatják a melót München utcáin. Kezükben szerszámosláda, vakolókanál, szívlapát. Már csak unalmukban is megpakolnának egy vagont szénnel, vagy olyan lazán, félkézzel cserélnének olajat a lusta, semmirekellő bajorok BMW M4-esében, hogy a lengyel autószerelő szégyenkezve húz haza Poznanba.

Nem bírtam nem észrevenni, hogy ebből a csúsztatásokkal teletűzdelt cikkből mennyi releváns statisztikai adat hiányzik. Most akkor az 1 millió (vagy ki tudja, hány?) újonnan érkezett migránsból akkor mennyi is regisztrálta kérgesre a tenyerét? Homály. Az az üzenet, hogy három ezerrel több migráns dolgozik, úgyhogy csituljon el a rasszista, idegengyűlölő adófizető, aki számon kéri, miért neki kell eltartani a szíreket, irakiakat, afgánokat.
A manipulációs ködöt a Mandiner említett mai híre oszlatja el. A portál a Junge Freiheit-ot idézi, amely azt írja: „A Németországban élő szírek majdnem fele Hartz IV-támogatásokból él, derül ki a német munkaügyi hivatal által közölt friss számokból. Áprilisban 1,541 millió külföldi vette igénybe a munkanélküli segélyt, ami 12,4 százalékkal több, mint egy évvel korábban. „

Szóval akkor itt valaki hazudik. Én a 444-re tippelek. Ez az a liberális médium, amely az egész jobboldali sajtót naponta Fidesz-bérencnek kutyázza, miközben ők meg Sorosék tájékoztató füzetéből szerkesztik a lapjukat. Várjunk csak, hogy hívják azokat, akik külföldi érdekeket szolgálva, nyálkás csíkot húznak maguk után, amikor távoznak a Nyílt Társadalom Alapítvány kasszájától?

A liberális blöffök után némi információ, mert mint látható, vannak más, nem liberális statisztikák is. Egy munkanélküli migráns eltartása a németeknek például Hamburgban 2100 eurójába kerül havonta. Összehasonlításul: egy átlagos hamburgi nyugdíjas járandósága 760 euró körüli, pedig egész életében fizette a járulékokat. A Hartz-IV segélyt igénybevevő migránsok, főleg, ha sok gyermekük van, sokkal több pénzhez jutnak munka nélkül Németországban, mintha a hazájukban dolgoznának. Nem éri meg tehát munkát vállalniuk. Csak Berlinben 200 millió eurót fizettek ki juttatásként a bevándorlóknak 2014-ben. A Nyfer intézet kutatásai szerint a segélyt igénybe vevők közül minden ötödik feleslegesnek tartja a német nyelv megtanulását, 75 százalékuknak semmilyen szakképzettsége nincs, sokuk, saját bevallása szerint három óránál nem tud többet dolgozni egy nap. A bevándorlók több generáción keresztül a szociális ellátórendszerben maradnak, magyarul segélyből élnek. Igaz ez még azokra is, akiknek a menedékkérelmét elutasítják, mert – a jogvédő szervezetek segítségével – mindig megfellebbezik a kiutasítást, és így évekig kapják a juttatásokat a német államtól: szállást, ételt, egészségügyi ellátást, tolmácsot, és költőpénzt. Van olyan tartomány, ahol egy-egy menekült havonta 300 euró feletti összeget kap. Ebből sokan vígan elvannak.

Mindezt Ulfkotte írja német lapokra hivatkozva A menekültipar című könyvében. (Kiadta a Hit Gyülekezetéhez közel álló Patmos Records kiadó.)

„Itt a német törvényjavaslat a menekültek integrálására” – harsogta a 444.hu nemrég.

Ami valójában egy sebtapasszal ér fel a nyílt lábtörésre. Ugyanis a bevándorlók szakképzettsége és nyelvtudása gyakorlatilag a nullával egyenlő. Mindössze 10 százalékuk alkalmas arra, hogy a német munkaerőpiacon elhelyezkedjen. Iskolázottságuk nem megfelelő, rengeteg köztük az analfabéta. Amin nincs mit csodálkozni, mert olyan országokból jönnek, ahol eleve nagy az írástudatlanság.
A migránsok tehát az egyszerűbb megoldást választják. „A Németországban élő szírek 48,5 százaléka veszi igénybe a munkanélküli segélyt. Őket az eritreaiak követik, 38,5 százalékuk, vagyis minden harmadik bevándorló a Hartz IV-ből tartja fenn magát. Ez a tavalyi évhez képest 229,4 százalékos növekedést jelent. Az irakiakat sem kell félteni, hasonló az arány náluk is: 18,1 százalékos növekedés mellett 35,2 százalékuk él a német állam által juttatott munkanélküli segélyből. Őket a bolgárok követik a ranglistán, a törökök csak a hetedik helyig tudták magukat felküzdeni.” – írja a Mandiner.hu.