A német eurószkeptikus és migránsellenes párt olyan ötlettel állt elő, ami végre békét hozna az uniós tagállamok között migránsügyben.
A párt szerint észak-európai lakatlan szigeteken kellene hatalmas menekülttáborokat kialakítani ahová a menekülteket el lehetne helyezni míg hazájukban helyre áll a rend, ezután vissza lehetne őket küldeni oda ahonnan jöttek.

Merkel szinte meg sem hallotta ezt az ötletet és tegnap arról beszélt, arra kell törekedni, hogy a német vállalatok felvegyék a beérkező “olcsó és képzett munkaerőt”

Frauke Petry az AFD vezetője szerint ha vissza akarják állítani Németországban a rendet és a közbiztonságot nincs más megoldás, mint, hogy az Unió szigeteket vegyen vagy béreljen ahová a menekülteket elhelyezik. Petry szerint a férfiakat külön kell választani családjaiktól mert az olcsóbb és biztonságosabb.

Petry Ausztráliát hozta fel példának, ahol egyszerűen visszafordítják az a hajókon érkező migránsokat és az országtól távol eső szigetekre szállítják őket. Naurura vagy Pápua Új-Guineára.

Forrás: rt.com