Hozzávalók / 4 adag

500 g csiperkegomba
2 db padlizsán
2 gerezd fokhagyma
2 db főtt tojás
250 g tejföl
1 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

A padlizsánokat vágjuk ketté, és sütőben a vágott felére fektetve süssük kb. 25-30 percig.
A tojásokat főzzük meg, hogy keménytojás legyen.
A gombát vágjuk apróra, és 4-5 percig pároljuk.
A sült padlizsánok belsejét kaparjuk ki, és adjuk hozzá az apróra vágott keménytojást, a párolt gombát, a tört fokhagymát, a tejfölt, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és locsoljuk meg pici olívaolajjal. Az egészet botmixerrel dolgozzuk össze.
Érdemes már a fogyasztás előtti napon összeállítani, így az ízek jobban összeérnek.