A svéd keresztény gyülekezet “Livets Rend” azzal az ötlettel állt elő, hogy szórjanak le drónokról az Iszlám Állam területre arab nyelvű Bibliát pendrive-okon. A szervezet szerint a könyvből majd a dzsihadista harcosok megismerik Jézust és leteszik a fegyvert.
“A drónokat úgy alakítják ki, hogy az Iszlám Állam területe felett nagy magasságban repüljenek és onnan szórják le a célterületre az USB eszközöket, amit aztán a dzsihadisták megtalálnak és laptopjukba bedugva elolvashatják.” – mondta el a Livets Rend prédikátora.

Az USB eszköz tartalmazni fogja a Bibliát és egy rövid magyarázatot, hogy a dzsihadisták megérthessék és magukba fogadhassák Jézus tanításait – írja a Världen svéd újság.
A Bibliákat más humanitárius segéllyel együtt akarjuk leszórni a területre, néhány hét múlva. Egy elektronikus eszköz 150 Svéd koronába kerül majd (4500 forint). – mondta el Joakim Lundqvist a Livets rend upsalai konferenciáján.

Azt meg kell hagyni, hogy ha a Biblia bombázás értelmetlen is lesz, minden bizonnyal jó pénzt hoz majd az egyháznak hiszen egy akkora kapacitású USB eszközt, amire rámásolhatják a könyvet a közölt ár töredékéért be lehet szerezni, így remélhetőleg sok adó és adomány korona vándorl majd az ötlet kitalálójának a zsebébe.

Forrás: speisa.com