Egy dán nyári fesztiválon nyolc lány szexuális zaklatással, továbbá egy pedig megerőszakolással kapcsolatban tett feljelentést a rendőrségen.
Mind a kilenc feljelentés tinédzser lányoktól érkezett a dán rendőrségre, miszerint az idei nyári fesztiválnak helyt adó Funen-szigeten migránsfiúk szexuálisan molesztálták őket. A hivatalos tájékoztatások szerint a kilenc eset közül egy 16 éves lányt meg is erőszakoltak, ráadásul ketten is.

Az eset azért váltott ki a szokásosnál nagyobb visszhangot, mivel a migránsfiúk kísérőjükkel látogattak ki a fesztiválra, azonban a híradások szerint gondozójuk elmulasztotta feladatát és szem elől vesztette őket. Feltehetően ekkor következett be a molesztálás, erőszakolás.
Az üggyel kapcsolatban az ominózus gondozó is megszólalt. Elmondása szerint bár hibázott, különösképpen nem tartja magát felelősnek, mivel semmilyen kényszerítő eszközt nem tudnak alkalmazni az általuk eltartott migránsokkal szemben: csak azt tudjuk tenni, mint bárki más: értesítjük ilyenkor a rendőrséget.”

Az eseteket vizsgáló rendőrparancsnok, Kirsten Fischer szerint nem lenne szerencsés, ha ebből az egyedi esetből minden migránst megbélyegeznének Dániában.

Forrás: 888.hu