A BBC két tudósítója is méltatta Orbán Viktor tehetségét. Szerintük Európa és Magyarország is sokat profitál Orbán Viktor politikájából.
A szlovákiai Új Szó készített egy hosszabb interjút Nick Thorpe-pal, a BBC budapesti tudósítójával. 

Thorpe már több mint 25 éve dolgozik budapesti tudósítóként, jól ismeri a miniszterelnököt és jó viszonyt ápol vele. 

Az újságíró hosszan méltatta Orbánt, mert szerinte Matolcsy Györggyel sikeresen kivezették az országot a gazdasági válságból. 
Azt is tapasztalom Orbánnál, hogy a gazdaság egyre jobban érdekli. Az első ciklusban egyáltalán nem értette a gazdasági kérdéseket, és nem is volt fontos neki, de most valami miatt nagyon belement. Ő is egy kalandor, Matolcsy is egy kalandor, együtt lett egy kalandjuk, és valahogy sikerült is. Nagy rizikó a gazdaságban kalandozni, de azt a csatát megnyerték. Ennek örülni is lehet, mert a magyar gazdaság jobb állapotban van, mint hat évvel ezelőtt."  – fogalmazott.

Thorpre szerint a miniszterelnök – szemben azzal, amit sokan gondolnak – egyáltalán nem hataloméhes ember. 

Sokan hataloméhes embernek látják Orbánt, de én ezt soha nem tapasztaltam. De nem érzem úgy, hogy van értékrendszere. Hisz bizonyos dolgokban, a magyarokban, a magyar nemzet sorsában, de nincs igazán ideológiája. Őszintén hiszi, hogy amit ő hoz, az jó lesz Magyarországnak, és nagyon eltökélt ember." – fogalmazott. 

Az 56 éves tudósító úgy látja a magyaroknak pont olyan vezetőre van szüksége, mint Orbán, és nem véletlenül nyert meg három választást is. 

Korábban David Campanalea, a BBC tudósítója nyilatkozott tusványosi meghívása alkalmából úgy, hogy a liberális állam elnyomja az identitásokat. "Bár otthont akartak teremteni Európában, de ezt nem érték el."