Az Egyesült Arab Emirátusokból érkezett anyát és lányát kellett agresszív viselkedése miatt megfékeznie az osztrák rendőrségnek egy üdülőhelyen, ahol ráadásul az esetet követően visszatért a támadó anyja, aki hasonló vehemenciával támadta meg a hatóságokat kihívó banki alkalmazottat.
A festői osztrák üdülőhely, Zell am See egyik valutát váltó egységénél tűnt gyanúsnak az a húsz év körüli turistanő, aki a megszokotthoz képest kiugróan magas összegeket váltott át, írja a thelocal.at.

Amikor újra visszatért, és újra hatalmas pénzt akart átváltani, az alkalmazott személyi okmányt kért tőle, amire a nő agresszíven reagált, káromkodott és kiáltozott.

Ki kellett rá hívni a rendőröket, akiknek ellenállt, le is köpte őket, rugdosódott, egy rendőrnek pedig megharapta az ujját.

Ezután tűnt fel az agresszív nő 48 esztendős édesanyja, aki bement az ominózus bankba, meg akarta ütni az ott dolgozó pénztárost, majd ő is köpködött, illetve kövekkel dobálta a pénzintézetet.

Anyát és lányát is letartóztatták, de óvadék ellenében kiengedték mindkettőjüket.

Az alpesi városka, Zell am See idegenforgalma kimondottan támaszkodik az Öböl-menti arab országokból érkező turistákra, amelyet „arab paradicsomként” hirdetnek a local.at szerint, közel hetvenezer, a tájékról érkező látogató keresi fel a települést.