Hozzávalók / 4 adag

10 dkg vaj
8 dkg porcukor
5 db tojás
1.5 dl tej
14 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 citromból nyert citromhéj
40 dkg körte
fahéj ízlés szerint
3 ek cukor
1 csipet só
2 teáskanál vanília aroma

Elkészítés

Én kemény körtét használok, amit aztán megfőzök kompótnak majdnem puhára, így van egy kis szegfűszeg íz is benne. A teljesen érett, puha körtét nem kell párolni, csak hámozni, tetszés szerinti kockákra vágni.
A puha vajat a vanília aromával, a porcukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, aztán a tejet, sót, citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet. A massza elég híg!
Sütőporral kibélelünk egy 30x20 cm-es tepsit, és beleöntjük a masszát. Elosztjuk rajta a körtét, és meghintjük a fahéjas cukorral.