A Chelsea után második komolyabb ellenfelétől, az AS Romától is kikapott Jürgen Klopp csapata felkészülési mérkőzésen.
A Vörösök erős csapattal kezdtek, Roberto Firmino, Daniel Sturridge és James Milner mellett kezdett Sadio Mané és Georginio Wijnaldum is, míg a kapuban a veterán Alex Manninger áltt.

A mérkőzést szinte végig az olaszok irányították, remekül működött a középpálya Radja Nainggolan vezetésével, valamint hosszú sérülését követően Kevin Strootman is kivette a részét a melóból.

A korábbi manchesteri Edin Dzeko lőtte az első gólt a 29. percben, majd a hosszabbításban Sheyi Ojo egyenlített, de a második félidőben csak a Roma volt eredményes, Mohamed Szalah szerezte meg a győztes gólt.

Liverpool (angol)–AS Roma (olasz) 1–2 (1–1)
LIVERPOOL. 1. félidő. Manninger – Klavan, Can, Lovren, Clyne – Milner, Wijnaldum, S. Ojo – Mané, Sturridge, Firmino. 2. félidő. Mignolet – Alexander-Arnold, Wisdom, K. Stewart, Moreno (Randall, 82.) – Henderson, Wijnaldum (Brannagan, 70.) – Lallana, Markovics, Coutinho – Ings
ROMA: Alisson – Florenzi (Toroszidisz, 64.), Juan Jesus, Emerson (Seck, 78.), Manolasz (Gyömbér N., 75.) – Strootman (Perotti, 75.), Nainggolan (Gerson, 64.), L. Paredes – Szalah (Ricci, 64.), Dzeko (Totti, 64.), El Shaarawy (Iturbe, 64.)
G: S. Ojo (45+1.), ill. Dzeko (29.), Szalah (62.)