A férfiakat gyakrabban harapja meg kutya, mint a nőket, a legtöbb harapás pedig nem a „félelmetes hírnevű” kutyák számlájára írható, amilyen például a staffordshire terrier is. Valójában egészen meglepő, hogy melyik kutya harap a legtöbbször.
Az Egyesült Királyságban az Animal Friends nevű háziállat-biztosító társaság által készített felmérés szerint Nagy-Britanniában nem az olyan, „félelmetes hírnevű” kutyák harapnak leggyakrabban, mint például a staffordshire terrierek vagy rottweilerek.

Még csak nem is a néhányak szerint az átlagosnál „agresszívabb”, „elkapatott ölebek” – hanem a családok nagy kedvencei: a labrador retrieverek.
A kutyatámadások áldozatai között több a férfi, mint a nő, és különösen sok a postás – legyen szó férfi vagy női postásról. (Igaz, a férfi postásokat is kicsivel gyakrabban harapta meg kutya, mint a postásként dolgozó nőket.) A kutyatámadások majdnem egyharmada a futárok, valamint a postások ellen történik.

A nyári szünet ideje alatt pedig a szokottnál is több postást támadnak meg az ebek, hiszen ekkor a gyerekek és a kutyák egyaránt több időt töltenek a kertben játszva – de ez már a postás szövetség kutatásából derült ki.
Dr. Roger Mugford viselkedésszakértő szerint a postásoknak igyekezniük kell azon, hogy „összebarátkozzanak” a kutyákkal. Ezt megtehetik például úgy, hogy valamilyen jutalomfalatot visznek nekik időről időre – ráadásul nem is kell mindig falatot vinni a kutyáknak, mert a szakértő szerint amint egy postás összebarátkozik egy kutyával, az többé nem lesz ellenséges vele.

Roger Mugford elmondta azt is, hogy a kutyákkal szemben nem szabad nagyon agresszívan fellépni. Szerinte a férfi futárokat és postásokat azért harapja meg valamivel gyakrabban kutya, mint a nőket, mert közöttük többen vannak, akik félelmükben védekezni kezdenek, és agresszívan lépnek fel az állatokkal szemben.
A labrador retrieverek nagyon népszerű kutyák az Egyesült Királyságban, jóformán „minden családnak” ilyen kutyája van.

Szintén nagyon gyakran támadnak a kevésbé gyakran tartott német juhászkutyák, valamint a népszerű border collie-k, és a staffordshire bullterrierek is.

A legtöbb kutyaharapás alkalmával csak kevésbé súlyos sebek „keletkeznek”, de néha idegkárosodás történhet, és akár az ujjak amputálására is szükség lehet.