Lehet, hogy van összefüggés a két dolog között? Vagy csak szerencsétlen véletlen?
Először a Népszabadság szellőztette meg a hírt, miszerint a TV2 elkaszálta a Hajdú Péter vezette Showtime c. talkshowt. A lap bennfentes információi szerint az Andy Vajna által vezetett társaságnál sokallják a költségeket és elégedetlenek a tavaszi szezonban futott műsor teljesítményével is. Mi több, nem csak a Showtime, hanem Hajdú gyártócége, a Frizbi Entertainment Kft. is hamarosan kiszorulhat a csatornából, amely egyébként tavaly már 1,8 mil­liárd forintos forgalmat bonyolított.

Mindez azért is érdekes, mivel Hajdú korábban még úgy nyilatkozott a Figyelőnek, hogy ha bukik az új műsora, akkor ő is visszavonul. A kéthetente vasárnap sugárzott Show­time csupán négy adást élt meg, és hamar elfogytak alóla a nézők: míg az április 24-i első adást átlagosan 850 ezer néző, a tévézők 23 százaléka követte, az utolsót alig 600 ezren, a közönség 17 százaléka. A több mint száz magyar nyelvű csatorna működése mellett ezt még akár szép teljesítménynek is lehetne mondani, de mivel közvetlenül a Showtime előtt a TV2 legsikeresebb show-ja, a Nagy Duett futott, a tévétől közel egymillió néző pártolt el a zenés műsor végeztével. A Blikk még áprilisban írta meg, hogy 300-340 milliót emészthetett fel a négy epizód legyártása.
Ha bekövetkezik a legrosszabb forgatókönyv, és Hajdú cége munka nélkül marad, az nagyon meglepő lenne, hiszen a producer-műsorvezető mindig is nagy "túlélőnek" bizonyult. Mint ismeretes, a tévés karrierje elején az MSZP-ben voltak kapcsolatai (a Frizbi ugye eredetileg az ATV-n futott), egy ideig ráadásul Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök nevelt lányával, Tornóczky Anitával is járt. Az utóbbi pár évben azonban már Fidesz-körökben kezdett el mozogni, neje pedig Vajna és Rogán Antal kabinetminiszter feleségével ápol jó viszonyt. Igaz, ne feledjük, hogy Hajdú és Sarka Kata kapcsolata válságban van, utóbbi el is költözött már a családi fészekből, még hozzá Andy Vajna volt bérelt lakásába.

Hajdú Péter mindeközben az Indexnek megerősítette a hírt, miszerint a hír igaz, a TV2 valóban nem rendeli be a Showtime Hajdú Péterrel című műsora második évadát. Az Aktívot viszont továbbra is ő gyártja, a TV2-vel érvényes szerződése decemberben jár le, a folytatásról egyelőre nem tárgyaltak a tévé vezetőségével.