A Ligetaljai Kerékpáros Közhasznú Egyesület a határon túli településre szervezett túrát. A politikus is vállalkozott a kétnapos bringázásra.
Reggel fél hétkor a nyíradonyi polgármesteri hivatal előtt gyülekeztek a kerékpárosok. Volt, aki még néhányat fújtatott a kerékbe, hogy a bicikli bírja a csaknem 60 kilométeres utat a határon túli Székelyhídra, mert oda tervezték a kerékpározást.

A Ligetaljai Kerékpáros Közhasznú Egyesület tagjai nem féltek a hosszú úttól, hiszen naponta használják a biciklijüket. Az egyesület tagja, Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár is a csapattal tartott Székelyhídra. Azt mondta, a “Kerékpárral hét határon át” címmel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatot hirdetett, aminek célja a környezetbarát, egészséges és biztonságos kerékpározás népszerűsítése, valamint a kapcsolatok erősítése a határmenti magyarlakta településekkel.

- Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter 15 millió forintos keretet hirdetett meg. Ebből negyven önkormányzat, civil szervezet és egyesület tudott támogatáshoz jutni, nagyjából 100 és 450 ezer forintot kaptak – közölte Tasó László.

A pályázaton a Ligetaljai Kerékpáros közhasznú Egyesület is nyert. Ők már évek óta tartanak határon túli bicikli túrákat. Így remek kapcsolatot ápolnak Székelyhíddal is.

- 2010-ben alakult meg az egyesületünk. Már negyedik alkalommal megyünk Székelyhídra, oda-vissza járunk egymáshoz a megszokott útvonalon – mondta el  Herczegné Kazsamér Mónika, az egyesület elnöke.

A húszfős csapat reggel 7 órakor indult el. A kétnapos túrán összekötik a kerékpáros akciót a karitatív tevékenységgel. Ugyanis támogatást visznek Székelyhídra a Böjte Csaba által működtetett gyermekotthonnak. A kerékpárosok szombaton térnek haza.