Hozzávalók / 8 adag

Tészta
85 g apró szemű zabpehely
65 g tönkölybúza liszt
40 g porrá őrölt erythritol
0.5 citromból nyert citromhéj
vanília ízlés szerint
100 g tejmentes margarin
1 db tojássárgája

Kapros túrókrém
250 g laktózmentes túró
3 ek porrá őrölt erythritol (ízlés szerint)
1 csokor kapor (ízlés szerint)
1 db tojássárgája
2 db tojásfehérje
1 csipet fahéj
1 csipet só

Elkészítés

Tészta
A porrá őrölt zabpelyhet összekeverjük a tönkölyliszttel, az erythritollal, a citromhéjjal, a vaníliával, majd összemorzsoljuk a margarinnal, végül beledolgozzuk a tojássárgáját.
Alaposan átgyúrjuk, gömböt formázunk belőle, fél-egy órát hűtőben pihentetjük (akár egy éjszakán át).

Kapros túrókrém
A túrót összetörjük, hozzákeverjük az apróra vágott kaprot, az édesítőt, a fahéjat, a tojássárgáját.
A tojásfehérjéket a csipet sóval enyhén felverjük, majd óvatosan belekeverjük a túrós masszát.

Összeállítás
A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, egy 18 cm átmérőjű kerek tortaformába tesszük a nyújtófa segítségével, a fennmaradó tésztát levágjuk, a maradékból süthetünk linzereket. (Több tésztát is levághatunk, ha úgy tetszetősebbnek találjuk.)
A pitetésztába öntjük a kapros túrókrémet.
Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, amíg a tészta színt kap, a túró meg szépen megdermed.