Hozzávalók / 3 adag

60 dkg kacsamell (3 kicsi)
25 dkg gomba (ördögszekérgomba vagy vargánya)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

A kacsamellet 2 órára 6%-os sóoldatba áztatjuk (0,5 l víz + 3 dkg só). Az idő eltelte után kivesszük, szárazra töröljük.
A kacsamell bőrös oldalát beirdaljuk, és tapadásmentes serpenyőben a bőrös felével kezdve sütjük 5-6 percig, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is sütjük 4 percig. A megsült húst félretesszük egy tányérra, lazán letakarjuk fóliával, 10 percig pihentetjük.
Közben a fennmaradt zsiradékon a hosszában negyedekre vágott gombát erős tűzön kívülről megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk.