Sírva futnak haza a gyerekek, rettegnek az édesanyák – nem éppen a leg­ideálisabb lakóövezeti hangulat.
A békásmegyeriek élete manapság kész dráma: a környéket egy játszótéri szatír tartja rettegésben. A pedofil hajlamú ember több gyereket megpróbált elcsalni a napokban: volt olyan kicsi, aki sírva, pánikban rohant haza a térről. A férfi, akinek fotóját a helyi szülők egymás között osztogatják, nem most először akciózik a III. kerületben.

A lakók szerint egy évvel ezelőtt is lecsapott már, nemrég pedig újra visszatért, óriási riadalmat okozva a környékbeli gyerekek és édesanyák körében. A férfi alantas módszerrel próbálja becserkészni a gyerkőcöket: kedveskedik, bújócskázni vagy hintázni hívja őket, majd amikor elcsalta, tapogatni, simogatni kezdi a kicsiket. A pedofilt a napokban szúrták ki: mostanában a Csobánka téri focipályán „nézelődik”.

– Ez egy kifejezetten családias környék, rengeteg panel sok játszótérrel, nincs is ideá­lisabb egy gusztustalan pedofilnak – kezdte az egyik békásmegyeri apuka, Balázs – A visszataszító alak a hét végén megint feltűnt, a nyárzáró rendezvényünkön ólálkodott a gyerekek körül. A helyi édesapákkal már többször a nyomába eredtünk, de sosem sikerült fülön csípni – tette hozzá Balázs.

Egy másik szülő gyerekeit korábban parfümmel csábítgatta a rém.

– Épp a fürdőkádban ültem, amikor a gyerekeim kétségbeesetten felszaladtak, hogy „apu, gyere, gyere, egy bácsi parfümmel fújkál”. Kipattantam a vízből, és rohantam, de nem tudtam elkapni – magyarázta feszülten az apuka.

Sok kamera van a környéken, de így sem sikerült elkapni a szatírt/Fotó: Fuszek Gábor
A szülők megkergették a rémet és korábban bejelentést is tettek a rendőrségre, de hiába: most bizonyítékot próbálnak szerezni, hogy végre nyomozás induljon.

– A BRFK járőrei kiemelt figyelmet fordítanak a kerület játszótereinek ellenőrzésére. A korábbi bejelentés kapcsán nem indult nyomozás – tudtuk meg a zsaruktól.

Jelenteni kell

Ha hasonló dolgot tapasztal, azonnal forduljon a rendőrséghez: a feljelentésnek tartalmaznia kell, hogy hol és mikor történt az eset, röviden le kell írni a körülményeket, és ha van, csatolni a bizonyító fotókat.