Húsz millió forintos éves fizetésért keres sörszakértőt az Amerikai Történelem Nemzeti Múzeum. A szerencsés alkalmazottnak a következő három évben az Egyesült Államok sörfőzdéit és sörözőit kell felkeresnie, és megkóstolnia azok kínálatát.
A múzeum honlapján néhány napja megjelent álláshirdetés érdeklődők százezreit vonzotta, laikus sörösöknek azonban nem sok esélyük van az álomállás elnyerésére. Az intézmény ugyanis történészi és üzemgazdászi diplomával rendelekező, sörhöz is értő munkatársat keres, aki alkalmas az amerikai sörtörténelem szakszerű feldolgozására. A győztes pályázónak cikkeket kell írnia és kutatásokat kell végeznie a múzeum táplálkozástörténeti osztályának kiállításai és archívuma számára - írja a Faktor.

Susan Evans osztályvezető szerint a pályázati felhívás azért keltett hatalmas érdeklődést, mert az embereknek tetszik, hogy végre olyasmivel foglalkoznak, ami őket is érinti.
- Többet akarunk megtudni a sörfőzésről, amely része az amerikai történelemnek - nyilatkozta a kurátor. Az amerikai sörfőzők egyesülete - a Brewers Association - által finanszírozott állás után érdeklődőknek augusztus 10-ig kell jelentkezniük, a munkát elnyerő személy pedig 64 650 dollárt kap kézhez évente. Ez azt jelenti, hogy a három év alatt mintegy 60 millió forint üti a szerencsés kiválasztott markát.