Múzeumba küldené az agyament, olasz miniszterelnök a fiatalokat, mert szerinte ettől nem fognak terroristává válni. Közben Renzi napi több ezer migránst enged be Olaszországba, akik között tucatjával érkeznek Olaszországba a terroristák.
Minden nagykorúvá váló olasz állampolgár 500 eurót kap az olasz kormánytól, melyet művelődésre – például múzeumi belépőkre és koncertjegyekre költhetnek.

Az olasz kormány szeptember 15-től indítja 290 millió euróba kerülő programját, melynek célja a terrorizmus visszaszorítása, a radikalizálódás megakadályozása. A program nagyjából 575 ezer olasz fiatalt érint.

Matteo Renzi miniszterelnök a párizsi terrortámadás után úgy nyilatkozott:” Ők terrorról álmodnak, mi kultúrával felelünk. Ők szobrokat rombolnak, mi rajongunk a művészetért. Ők könyveket égetnek, mi a könyvtárak országa vagyunk”.

Ugyan dicséretes tett, hogy a fiatalok ingyen mehetnek múzeumba, de az, hogy emiatt nem fognak radikalizálódni, agyament gondolat. Nem kizárt, hogy épp egy ilyen fiatal fog egy múzeumban elkövetni az ingyen jeggyel valamilyen brutális tettet.

Forrás: vg.hu