Angela Merkel megpróbálja elhitetni a német lakossággal, hogy a most bevezetésre kerülő válságintézkedés csomag nem a bevándorlás és a terrorcselekmények miatt készül, hanem csupán a régi elavult rendelkezések korszerűsítése.
Háborús időket idéz a német kormány új polgári védelmi stratégiája, amely válsághelyzetre készíti fel a lakosságot. A hivatalos magyarázat szerint az elavult, 1995-ben készült koncepció korszerűsítéséről van szó, de többek között az is szerepel benne, hogy minden embernek tíz napra elegendő élelmiszert és öt napra elegendő ivóvizet kell otthonában tárolnia.

A belügyminiszter igyekezett megnyugtatni a közvéleményt, hogy mindez nem a közelmúltban történt iszlamista támadások következménye, a stratégián évek óta dolgoznak. A magyarázat nem nyugtatta meg a német polgárokat, az internetes fórumok hemzsegnek a szkeptikus, aggódó és kritikus bejegyzésektől. Sokan úgy vélik, a tömeges migráció és a terrortámadások miatt a helyzet valóban súlyos, de az új védelmi stratégia pótcselekvés, a politikai elit csupán a szeptemberi helyhatósági választások miatt ébredt fel átmenetileg a Willkommenskultur álmodozásából, igazi változás nem várható 2017-ig.

A korlátlan befogadás politikája a gyakorlatban már megbukott, mint ahogy a multikulturális társadalom is csak illúzió maradt, az integráció csődöt mondott, az évtizedekkel ezelőtt érkezett bevándorlók többsége párhuzamos társadalmakat épített ki az európai nagyvárosokban. Az elhibázott és erőltetett társadalomfilozófia következményeit most szenvedi el a nyugati világ, de a kelet-közép-európai országok sem mentesülnek a hatásoktól.

Úgy tűnik Németországban továbbra is átveri a kormány az embereket a média hathatós segítségével.

Forrás: magyaridok.hu