A Debreceni Művelődési Központ Nagymacsi Közösségi Háza második alkalommal szervezi meg a lakosság összefogásával a „Nagymacsi Kenyérünnepet" augusztus 19-én, pénteken, 8 órától a DMK Nagymacsi Közösségi Házában (Debrecen-Nagymacs, Kastélykert u. 39.).
Az Államalapításunk ünnepéről való megemlékezés fontos esemény a nagymacsiak életében, amelyről méltóképpen szeretnének megemlékezni. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a helyi gazdák búzát adományoztak, amelyet a hajdúnánási malomban őröltettek meg. A lisztből a kenyérünnepen fogják hagyományos módon megsütni Nagymacs kenyerét, melyet a helyi református lelkész: Ráczné Veres Sára áld meg.

14 órától Varju József fafaragó kiállítását nyitják meg, amelyen az alkotó elmúlt harminc  évben készített munkáiban gyönyörködhet a közönség.

Az egész napos rendezvény folyamán focikupa, kézműves foglalkozások, kemencés finomságok, este pedig zenés- táncos mulatság várja a vendégeket.

Részletes program:


8 órától II. Kenyér Kupa
Helyszín: a Nagymacsi Iskola sportpályája

9 órától a Nagymacsi Kenyér megsütése
Kézműves foglalkozások

Helyszín: DMK Nagymacsi Közösségi Ház

14 órától Varju József fafaragó kiállítása nyílik, a kiállítást megnyitja: Mátrai- Nagy Andrea etnográfus   Közreműködik: a Hajnalcsillag Nyugdíjas Klub
Helyszín: DMK Nagymacsi Közösségi Ház színházterme, előtere

15.30 órától Dremák Imola (vers)                                                                                       

Köszöntőt mond: Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő
Ráczné Veres Sára lelkészasszony megáldja Nagymacs Kenyerét
A FŐNIX Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttes műsora
Táncház
Helyszín: DMK Nagymacsi Közösségi Ház Terasza

16 órától Estebéd 
19 órától Batyus Bál