Az Együtt a Szentendrei úton átragasztotta a kormány óriásplakátjait és közölték, aktívan kívánják bojkottálni a kormány menekültellenes kampányát.
Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke a párt aktivistáival leragasztotta a kormány egyik legújabb menekültellenes plakátját Budapesten, a Szentendrei úton.

A párt elnöke az akciót megelőző sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Együtt most nem plakáttépést, hanem plakátragasztást hirdetett meg országos akcióként, válaszul a kormány félelem- és gyűlöletkeltő, Európa-ellenes kampányára.
Közölte, aktív bojkott-kampányra készülnek, ennek részeként pedig bátor és egyenes válaszokat ad a kormány hazug és félelemkeltő menekültellenes kampányára. Szigetvári Viktor hozzátette: "gyűlöljük ezeket a plakátokat, mi Ferenc pápával és Merkellel értünk egyet". Mint mondta, szerintük a kormány nem akarja megoldani a menekültproblémát, nem akar együttműködni senkivel sem, és közben elfogadhatatlan módon hergel Európa ellen, pedig biztonságot és megoldást csakis az európai együttműködés hozhat, ezért az Együtt elfogadja a kvótát, a közös kiutasítást és a közös határőrizetet.

Az átragasztott plakáton az szerepel: "A menedékkérő nem ellenség! Ne szavazz Európa ellen!"