Hozzávalók / 2 adag

30 dkg marhamáj
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db hegyes erős paprika
1 db chili
1 db paradicsom
15 dkg csiperkegomba
só ízlés szerint
1 késhegynyi fekete bors
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
1 tk majoranna
2 ek sertészsír
35 dkg újkrumpli (12 db)
2 szál petrezselyem
12 db salátalevél (12 jégsalátalevél)
1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál balzsamecet
1 ek olívaolaj
4 ek tejföl
2 csipet fűszerpaprika
2 dkg tepertő (2 ek kicsi tepertő)
2 szál kapor

Elkészítés

A krumplit megpucoljuk, sós vízben megfőzzük.
A salátaleveleket kézzel összetépkedjük, egy tálkába rakjuk, vágunk rá fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az ecettel és az olajokkal, összekeverjük. Kanalazunk rá tejfölt, törünk rá tepertőt, díszítjük kaporral. Betesszük a hűtőszekrénybe.
A hagymát, fokhagymát aprítjuk, a májat csíkokra vágjuk. A paprikákat felkarikázzuk, a paradicsomot daraboljuk, a gombát szeleteljük.
Egy serpenyőben kevés zsíron megpirítjuk a hagymát, rátesszük a májat, fehéredésig sütjük, megszórjuk borssal, paprikával és majorannával. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, majd a gomba zömét. Fedő alatt közepes lángon pároljuk. A végén teszünk rá még néhány gombaszeletet.
Tálalunk, a tányérra teszünk a gombás májból, mellé a krumpliból, vágunk rá petrezselymet, sózzuk, s szórunk még rá pirospaprikát.